Andor - A Star Wars második eljövetele?

2022. november 23. 13:55 - Lord Caplinz

Szpojlermentes értekezésem olvashatjátok.

Mikor bejelentették, hogy sorozat készül az Andorból, csak nevettem. Kínomban. Réges-rég elengedtem a Star Wars rajongásomat, minden reményt, hogy még van értelme, s már maximum annyi fantáziát láttam az Andor sorozatban, hogy a Disney/Lucasfilm hátha végleg belefullad egy tökéletesen felesleges, nyögvenyelős próbálkozásba, és egy utolsó utáni szög lesz ez a meggyalázott frencsájz jól kiérdemelt koporsójában.
18_1.jpg

Tovább
komment

Predátor öt

2022. augusztus 18. 13:26 - Lord Caplinz

Avagy mi a nyűgöm már megint...?!

Már nagyjából lecsengett a hájp, nagyjából mindenki látta az új Predator filmet, és nagyjából mindenki szereti. Millióan írtak róla, és a Jutyúbon is életünk alkonyáig nézhetnénk a videókritikákat, így megpróbálom lézeresen becélzott, minél rövidebb véleményemet összefoglalni. (Spoiler: nem sikerült)
001.jpg

Tovább
komment

The Predator / A Ragadozó

2018. szeptember 15. 09:29 - Lord Caplinz

Avagy The Fallen Shane-dom

Megfogadom a saját tanácsom, miszerint a kevesebb néha több, úgyhogy tömör leszek és lényegre törő.

Amikor elsőnek beharangozták, hogy Shane Black rendezi az új Predator filmet, három centit liftezett a szemöldököm fölfelé; "csak nem látunk végre egy jó Predator filmet?!"
Magam elé képzeltem, valami nagyon oldschool, nagyon egyszerű, karcos akcióhorrort, mintha csak 1989-ből került volna elő... Aztán kijött az első trailer, és rájöttem, hogy el vagyok tévedve. Nem erről lesz szó. De attól még, hogy nem találkozik a cucc az első elképzelésemmel, bőven működhet az anyag. Nézzük, működött-e!
mv5bmwyzowfhnmetyjq3zi00m2q4lwi2yjktzwnhyjzlztzkn2yxxkeyxkfqcgdeqwtlbgfyc2vu_v1_ux477_cr0_0_477_268_al.jpg

Tovább
komment

Jurassic World - Bukott Birodalom

2018. június 08. 11:44 - Lord Caplinz

Avagy: Jurassic Park Episode V - A Klónok Rágódása

Életre szóló élmény volt 1993-ban látni az első Jurassic Park filmet, melyet az 1997-es, kissé tákolt, de gyerekként még mindig nagy hatású második rész, az Elveszett Világ követett. 2001-ben, már érettebb fejjel tanúztam a Jurassic Park 3 c. félig átsült fércművet, majd 14 évet kellett várni, hogy újra erőre kapjon a sorozat a Jurassic World képében. Ekkor már nem voltak illúzióim a tekintetben, hogy valaha visszatér az első rész mágikus hangulata, de bíztam benne, hogy legalább a harmadik rész méltatlan színvonalát megfejelik, és egy a második részhez hasonló, szórakoztató kalandfilmet kapunk. Ez nagyjából így is lett. Na de a Jurassic World 2..? Az írás SPOILEREKET, vagyis cselekményleírást tartalmaz!
jw2_1.jpg

Tovább
komment

Star Wars - The Last Jedi - Utolsó Jedik / első benyomások

2017. december 14. 13:47 - Lord Caplinz

Avagy; én értem, de nem értem...

Rég volt, hogy álmatlanul forgolódtam egy mozilátogatás után, szóval azt nem lehet mondani, hogy nem volt nagy hatása a filmnek. Kár, hogy az érzéseim korántsem pozitívak. Mindig nagyon óvatosan kezelem a vadul pozitív kritikákat, de ennél a filmnél egyszerűen nem lehetett volna elég elővigyázatos az ember.
1795463433001_5656898382001_5603849441001-vs.jpgTeljesen spoileres véleményem következik, úgyhogy innen csak az olvasson aki már látta.

Tovább
komment

LIFE

2017. október 16. 22:16 - Lord Caplinz

Avagy 2017 talán nem a sci-fi horror feltámadásának éve?

Szinte egy időben érkezett a mozikba idén a LIFE és az Alien: Covenant (melyről korábban értekeztem). Két sötét sci-fi, melyekben hasonlóan alulképzett asztronauták menekülnek egy-egy idegen létforma étlapján való részvétel elől. Vajon az elvárások nélkül érkező film jobban teljesít, mint a nagy múltú előzményutózmányfolytatás?
life-poster.jpg

Tovább
komment

Az Utolsó Jedik - trailermazsolázás!

2017. október 10. 13:46 - Lord Caplinz

(Avagy a Jedi visszavág?)

Felesleges lenne azzal kezdeni a bejegyzést, hogy tetszett-e a trailer, vagy sem, mert ott még nem tartunk, hogy egy Star Wars trailert ne készítsenek el tetszetősre. Az evidenciáktól eltekintve inkább olyan érzéseim voltak, hogy: "Hű, de sokat mutat!", "Hú de sötét és vagány!", "Hinnye, ezt a mukimadarat de szét fogják cincálni az imternetteken!" és végül: "Hú, de megint azt fogják mondani, hogy ezt már láttuk". De nézzük át részletesebben. Jöjjenek a csúcspontok:
lj_11.jpg

Tovább
komment

Blade Runner 2049

2017. október 08. 09:16 - Lord Caplinz

Szárnyal-e még a fejvadász?

Létezik fájdalommentes folytatás 35 év után? Hozzá lehet tenni egy tökéletlenül tökéletes kerek egységhez? Replikálható az eredeti? Vagy mesélhetünk valami újat egy régi könyvből?

A Szárnyas Fejvadász egy klausztrofób cyberpunk bonbonosdoboz, a korai 80-as évek ínycsiklandóan szemcsés mázával. Fűszeres keleti motívumaival, kőkemény kontrasztjaival már-már élőszereplős animévé rajzolta a látottakat, melynek Vangelis szintetikus aláfestése nem holmi kiegészítése, hanem első számú címszereplője volt.
br_01.jpg

Tovább
komment
süti beállítások módosítása